HABERLER>EKONOMİ
19 Nisan 2019 Cuma - 10:57

Müdürlük düğmeye bastı: Boş dükkanlar için ihale zamanı!

Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Kemeraltı’nda bulunan bazı dükkanlara yeni kiracıları yerleştirmek için ihale kararı aldı. Esnafların kiralarını dahi ödeyemeyecek duruma gelerek dükkanlarını kapatmasını değerlendiren Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Ümit Kaya, “Her bölgede yüzde 10-15 gibi vakıf kiracıları mağdur. Vakıf kiracıları dışındaki kiracılar da zor durumda. Boş dükkanların sayısı gün geçtikçe artacak. Kemeraltıçarşısı dışında da vakıf kiracıları var. Esnaf zorda. Devlet büyüklerinde de AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeybekci’den de randevu talep etmiştik” dedi.

Müdürlük düğmeye bastı: Boş dükkanlar için ihale zamanı!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Kemeraltı’nda bulunan kiraya verdiği bazı dükkanlar için ihale yapma kararı aldı. Çarşıda faaliyet gösteren vakıf kiracısı esnafların birçoğunun ülkede var olan ekonomik krizden etkilendiği, ödeme yapamadığı ve dükkanlarını kapattığı aktarıldı.

Müdürlük de sonrasında harekete geçerek ihaleyle yeni kiracılara verilecek mekanların listesini çarşının çeşitli noktalarına astı. İlanlarda gerçekleşecek ihalelerin bilgileri yer aldı.

Türkiye’de son dönemde yaşanan döviz kuru dalgalanması ve ekonomideki kötüye gidişten birçok ilin etkilendiği belirtilirken en çok yaranın alındığı kentlerin başında İzmir’in geldiği ifade edildi.

Türkiye Tarihi Çarşılar Federasyonu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Ümit Kaya, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz yılın sonuna doğru hükümetin aldığı kararla vakıf kiracılarına TÜFE- TEFE üzerinden değil de ÜFE dikkate alınarak yapılan yüzde 24’lük kira zammının önemine vurgu yaptı. Kaya o dönemde Üretici Fiyatı Endeksi (ÜFE) baz alınarak yüzde 24 olarak zam yapıldığını söylerken esnafların ise topladıkları imzaları dilekçeyle birlikte İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne teslim ettiklerini aktarmıştı.

SADECE KEMERALTI’NDA YÜZDE 15 MAĞDURİYET OLUŞTU AMA VAKIF KİRACILARI ÇARŞI DIŞINDA DA VAR!
Gelinen süreçte açıklamalarda bulunan Kaya, “Biz o süreçte devlet büyüklerinden randevu talep ettik. Hatta AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci ile de bu konuyu konuştuk. Piyasadaki krizden dolayı esnafın zaten iş sıkıntısı var. Devlet de vakıf kiracılarını dikkate almadı. Böyle olunca istihdam aşağıya düşüyor. Kiralar da ödenmeyince esnaf ekmeğinden oluyor dükkanı kapatıyor. Vakıflar Müdürlüğü kiracı kirayı 2-3 ay ödemeyince hemen tahliye kararı alıyor. Eskiden idare ediyorlardı. Biz esnafımızın kiralarını ödeyecek şekilde ekonomik düzelme istiyoruz. Esnaf zorda. Boşanma davalarında İzmir’de artış var. İnsanların ekonomik dengelerin bozulmasından dolayı yuvaları dağılıyor. Her bölgede yüzde 10-15 gibi vakıf kiracıları mağdur. Vakıf kiracıları dışındaki kiracılar da zor durumda. Boş dükkanların sayısı gün geçtikçe artacak.  Bizim görmediklerimiz var. Kemeraltı çarşısı dışında da vakıf kiracıları var. Her ilde bu sıkıntı var ama en çok zorluğun karşılaşıldığı yerlerin başında İzmir geliyor” ifadelerini kullandı.   

 
CHP'li Sertel: 5 Türk adası Yunanistan’a bırakıldı mı?
 
Seferihisar'a 6 ülkeden 104 çocuk konuk oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ramazan fırsatçılarına karşı uyarı: Şikayet edin!
Ramazan ayında gıda fiyatlarında oluşabilecek muhtemel fırsatçılıklara ...
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dolar/TL, Ekrem İmamoğlu'nun mazbatayı almasıyla ortadan kalkan seçim ...
TÜSİAD: Reform gündemine hızla dönmeliyiz
TÜSİAD "Seçim gündeminin ardından reform gündemimize hızla dönmeliyiz. ...
 
AYM'den banka müşterileri ile ilgili emsal karar
Anayasa Mahkemesi, bankanın tahsil ettiği masrafın iadesi istemiyle tüketicinin ...
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dolar kuru dün seçim ve piyasalardaki gelişmelerle 5.70 - 5.80 arasında ...
İzmir'in boyozu yeni tatlarla dünya pazarında
Hindistan cevizi, labne peynir, çikolata, fıstık ve incirle tatlandırılan ...
 
Ege'den Rusya'ya ihracat katlandı!
Ege Bölgesi'nden Rusya'ya yapılan ihracat yılın ilk çeyreğinde geçen yılın ...
YSK kararı öncesi dolarda son durum
Dolar/TL, dün 5.75 - 5.85 bandı arasında dalgalanırken Bakan Albayrak'ın ...
İzmir'de dijital ticaret zirvesi
İzmir'de düzenlenen Dijital Ticaret Zirvesi'nde dijital ticaretin uzman ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva